Тепер таксі у Вінниці україномовні! Про це говорили 26 квітня 2017 року на круглому столі на тему “Україномовність вінницьких служб перевезень. Чи потрібна вона?”. До обговорення даної теми були запрошені депутат міської ради Андрій Очеретний, представники громадських організаці Інститут “Республіка”, “Гармонія”, “Пласт” та “Креатив”. Основний акцент та роздзинкою заходу стали представники служб таксі міста: “Еліт”, “Вимпел”, “Таксопарк Плюс”, “VIK”, “Магніт” “Євро Таксі”, “Фортуна”, “Інформ Таксі”. Перевізники мали змогу прокоментувати сервіс своєї служби таксі та обговорити актуальність піднятого питання.

Приємним стало те, що у представників служб перевезень не виникало питань, важливості використання української мови у сфері надання послуг та одноголосно усі погодились з тим, що зміни потрібні уже сьогодні. Як зазначили представники після надісланого до них листа, більшість дійсно перейшли на державну мову. Щоправда питання російськомовних додатків та привітань диспетчера українською досі актуальне та потрібен час аби їх перекласти.

Вінницькі служби таксі погодились обслуговувати клієнтів українською мовою

Як зазначив депутат міської ради, голова ​постійної комісії міської ради з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку Андрій Очеретний Зараз важливо розуміти, що українська має стати єдиною державною мовою у всіх сферах життя та у наших з вами думках. Українці мають розуміти та підтримувати українське, якщо ми хочемо жити у нашій державі.”

Дуже приємно, що є небайдужі керівники служб таксі, які відгукнулись на розвиток обслуговування своїх клієнтів українською мовою. Дуже сподіваюсь, що Вінниця стане тим містом, де перевізники закладуть стандарти обслуговування клієнтів саме українською” - розповідає координатор проекту Павло Власюк.

Вінницькі служби таксі погодились обслуговувати клієнтів українською мовою

Для довідки:

21 лютого активістами було передано лист до 10 служб перевезень у Вінниці, який підписали активісти 20 громадських організацій міста. У листі громадські активісти звернулись до таксистів, з проханням надавати послуги українською мовою.



Переглядів: 2805
Поширень: 0