Сьогодні у Вінниці перебуває делегація з Харківської області, яка приїхала переймати кращі практики в соціальній політиці. Зокрема, надання соціальних послуг, робота з переселенцями, АТОвцями, підтримка людей з обмеженими можливостями. В рамках свого візиту делегація вже зустрілася з представниками різних місцевих громадських організацій, які опікуються даними питаннями та ще відвідає Прозорий офіс, Центр підтримки учасників АТО та їх сімей і реабілітаційний центр «Гармонія».

Харківська делегація з 22 осіб, до складу якої увійшли представники різних громадських організацій, центру соціальних служб для дітей та молоді, управління соціального захисту сьогодні вже мала зустріч з заступником міського голови Галиною Якубович. Вона коротко представила напрямки розвитку Вінниці відповідно до стратегії. «Основне в нашій роботі, щоб наші мешканці були задоволені всіма послугами, які надає міська рада: адміністративними, освітніми, медичними, соціальними, житлово-комунальними. Тобто основне наше завдання, щоб вінничани відчували, що у місті всі сфери, які потрібні для життєдіяльності, працюють злагоджено і всі служби до цього відносяться відповідально. Ми, звичайно, не зупиняємося на досягнутому, завжди знаходимо якісь нові практики, які потрібні для міста. Тому що розуміємо - життя рухається, є нові виклики і завдання, які ставлять перед нами, в тому числі і наші вінничани, і їх потрібно виконувати», - каже Галина Якубович.

Доцент кафедри соціальної та гуманітарної політики ХарРІ НАДУ, керівник проектів ГО “Інститут соціальної політики регіону» Олег Кулініч, який прибув у складі харківської делегації, розповідає, що метою поїздки є обмін досвідом в контексті реалізації соціальної політики.

Вінницькі напрацювання у соціальній сфері приїздила переймати делегація з Харкова

«Наші люди дуже ініціативні, і представники місцевого самоврядування, і представники комунальних закладів, і представники громадських організацій, але дуже часто кожен існує самостійно та не розуміє що робиться в сусідньому місті. Не кажучи вже про інший регіон. В рамках харківського конкурсу соціальних проектів, який проводиться Харківською міською радою, виникла така програма, яка акцентувалася на організації комунікації між спорідненими організаціями та комунальними закладами. Для того, щоб могли побачити один одного, спілкуватися, ставити питання, ділитися надбаннями або невдалими досвідом, - каже Олег Кулініч. - Минулого року ми відвідали Житомир, Полтаву, Чернівці, і коли проводили невеличке соціальне опитування, який би досвід хотіли перейняти, яке місто відвідати, всі одноголосно сказали - хочемо відвідати Вінницю. Нещодавно в Харкові відкрилося два сучасні Прозорі офіси, але оскільки піонером в цьому була Вінниця, було б дуже цікаво подивитися на ваш досвід. Нам цікавим також є ваш конкурс для громадських організацій, у нас такого немає. Нам є куди розвиватися і чим обмінюватися. Є величезна кількість громадських організацій, які займаються однаковими справами з переселенцями, з багатодітними сім'ями, дітьми з інвалідності, і в кожного з них є свої інноваційні надбання. Ми дуже хотіли б, щоб вони познайомилися і далі працювали разом».

Перед цим делегація вже відвідала Житомир та Хмельницький. У Вінниці вона буде один день та ознайомиться з роботою вінницького Прозорого офісу, Центру підтримки учасників АТО та Центру реабілітації «Гармонія».



Переглядів: 2541
Поширень: 0