Оперативники вінницької поліції затримали зловмисника, якого розшукували майже півтора місця. В ніч з 12 на 13 квітня він викрав автівку марки «BMW 318» з автостоянки в м. Вінниці. Правопорушника затримали в Харкові під час продажу цієї машини.

13 квітня до Лівобережного відділення поліції звернувся вінничанин з заявою про викрадення його автомобіля «BMW 318». За словами заявника, вночі він залишив іномарку на одній з автостоянок міста, а ранком виявив її відсутність.

Як розповів заступник начальника ГУНП Вінниччини Сергій Чуба, камери відеоспостережень зафіксували, як невідомий чоловік виїжджав зі стоянки на «BMW». Орієнтування на викрадену машину з транзитними номерами було надіслано по всім областям.

Кілька тижнів тому на одному з сайтів з’явилось оголошення про продаж цієї машини. Оперативники зателефонували продавцю та домовились про зустріч, аби оглянути машину з подальшою купівлею. Продавця машини затримували вінницькі поліцейські спільно з колегами з Харкова. Ним виявися 32-річний киянин. Потерпілий вінничанин упізнав затриманого, адже саме у нього у лютому місяці він придбав цей автомобіль.

Як з’ясувалося, затриманий у машині встановив GPS-трекер, за допомогою якого відстежив, де перебуває автівка вночі. Дублікатом ключа відкрив її та викрав. Зловмисник мав довіреність на машину. Від будь-яких пояснень затриманий відмовився.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). За такі правопорушення передбачено покарання до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.



Переглядів: 2755
Поширень: 0