Громадянська мережа ОПОРА вже традиційно проводить спостереження за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів з метою забезпечення його відкритості та прозорості. У 2017 Організація проводила вибіркове спостереження під час основної сесії ЗНО у 16 областях України (Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька області).

Загалом ЗНО-2017 у Вінницькій області відбувалося спокійно. Серйозних порушень, які б впливали на результати тестувань учасників, спостерігачами ОПОРИ зафіксовано не було.

У Вінницькій області було проведено спостереження на 8 предметах (Українська мова і література, Іноземні мови, Англійська мова, Математика, Історія України, Біологія, Географія та Хімія). Всього було охоплено 20 пунктів тестування.

Досі залишається проблема із наявністю в учасників заборонених пристроїв чи допоміжних матеріалів. Відповідно до Регламенту роботи пункту тестування, для перевірки дотримання учасниками вимог щодо заборони мати при собі та/або на робочому місці засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації а також окремі елементи, які можуть бути складовими технічних засобів та пристроїв, може проводитися перевірка за допомогою металодетектора. Попри неодноразові нагадування учасникам (під час проходження до аудиторії, перед початком роботи над тестом) про такі заборони, дехто ігнорує таку вимогу. Зокрема, подібний випадок спостерігачі зафіксували в Комунальному закладі "ЗОШ I-III ступенів №4 ім. Д.І. Менделєєва Вінницької міської ради". У цьому ж закладі зафіксували випадок використання учасниками тестування друкованих матеріалів.

Нагадаємо, відповідно до процедури, у випадку виявлення в учасника тестування будь-яких заборонених засобів чи матеріалів, особа позбавляється права на продовження роботи над тестом, а результат тестування анулюється.

Повний звіт про проведення ЗНО в Україні можна побачити ТУТ



Переглядів: 2010
Поширень: 0