До 1 вересня управління соціального захисту приймають заяви від вінничан-субсидіантів, які мають індивідуальне опалення та економно використовували енергоресурси в опалювальний період, для отримання грошової компенсації. За тиждень прийому до територіальних Прозорих офісів вже звернулося 2638 родин. А загалом, за інформацією надавачів послуг, право на «монетизацію» субсидій мають більше 17 тисяч вінницьких домогосподарств.

В кінці квітня Урядом прийнято постанову, відповідно до якої енергоощадні родини можуть отримати компенсацію в грошовому еквіваленті. В залежності від того, яке саме опалення використовується домогосподарством, монетизацію субсидії можна отримати за 100 куб.м газу, тобто 695,7 грн, або150 кВт електроенергії - 135 грн.

Монетизація частини суми зекономлених субсидій проводиться наступним чином. До 1 червня підприємства надавачі послуг подали списки субсидіантів, які мають невикористані кошти. А з 3 липня у територіальних Прозорих офісах вже розпочато прийом громадян, які бажають отримати компенсацію «живими коштами». У заяві зазначається номер рахунку або поштове відділення для перерахування грошей. Загалом заяви прийматимуться до 1 вересня 2017-го по талонах попереднього запису.

«За інформацією підприємств, які надають послуги вінничанам, право на отримання компенсації має 17 тисяч 145 вінницьких домогосподарств. Їм буде відшкодовано 11,3 млн грн. За перший тиждень прийому за оформленням компенсації вже звернулося 2 тисячі 638 громадян», - зазначає перший заступник директора департаменту соціальної політики міської ради Наталія Паламарчук.

Інформацію можна отримати у підприємств надавачів послуги або в територіальних Прозорих офісах.



Переглядів: 2348
Поширень: 0