На ринках Вінниці проходять рейди щодо виявлення продукції без відповідних документів, адже такими харчами вінничани можуть отруїтись. Перевірку проводять представники Муніципальної поліції, Патрульної поліції, відділу торгівлі Вінницької міської ради, Держпроспоживслужби. Вчора на території ринку «Привокзальний» було складено адміністративні матеріали щодо торгівлі молочною продукцією та тушками курей без відповідних документів.

На ринках міста виділено більше 300 безкоштовних місць, де люди мають змогу торгувати вирощеною власноруч сільгосппродукцією. Це альтернатива торгівлі у непристосованих для цього місцях, в тому числі з асфальту. Адміністрації ринків виділили для цього частину своєї території та обладнали зручні прилавки. Однак, незважаючи на достатню кількість місць, подекуди торгівля здійснюється і поза ринками, створюючи місця стихійної торгівлі.

Вінничан застерігають купувати продукти харчування у непризначених для цього місцях та без відповідних документів

Трапляються й випадки, коли люди продають вінничанам продукти, не маючи на них відповідних документів. «Це небезпечно для здоров’я покупців, адже не перевірені продукти можуть викликати кишкові захворювання і сильні харчові отруєння. Тому звертаємось до вінничан не купувати продукти харчування у непризначених для цього місцях. Лише вчора під час рейду по протидії торгівлі та перевезення продукції тваринного походження на території ринку «Привокзальний» було виявлено ряд порушень, а саме, торгівля молочною продукцією та тушками курей без відповідних документів. Як результат – складено адміністративні матеріали», – каже заступник начальника КП «Муніципальна поліція» Віталій Чигур.

Вінничан застерігають купувати продукти харчування у непризначених для цього місцях та без відповідних документів

Нагадаємо, що людям, які здійснюють торгівлю в недозволених місцях, загрожує штраф від 340 до 1360 гривень, а тим, хто купує – отруєння різної важкості.



Переглядів: 2755
Поширень: 0