В минулому році у садочку №29 за адресою, Некрасова,7, було виконано частковий ремонт даху. А в цьому році – замінено близько пів сотні вікон на металопластикові. Проведені роботи дозволять підвищити енергоефективність та знизити затрати на опалення в холодну пору року. А діткам буде комфортніше перебувати у закладі.

Завдяки фінансовій децентралізації видатки на капремонти у навчальних закладах Вінниці збільшились. Наприклад в 2015 році загальна вартість всіх капітальних вкладень була на рівні 18 млн гривень (разом з коштами державної субвенції). Це кошти, які були спрямовані і на школи, і на дитячі садки. В 2016 році ця сума становила вже – 62 млн гривень, з яких 45 млн гривень – кошти міського бюджету і 18 млн гривень – державна субвенція.

В 2017 році капітальні видатки на дитячі садочки і школи (закупівля обладнання, ремонти дахів, заміна вікон, в тому числі будівництво спортивних ядер), становлять 95 млн гривень (крім коштів інвесторів). «В історії освіти Вінниці таких сум раніше не виділяли, це однозначно покращує матеріально-технічний стан закладів освіти», - каже директор департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Наразі у школах та садочках міста завершуються роботи по підготовці до нового навчального року, в тому числі й ті, як спрямовані на підвищення енергоефективності.

Серед іншого, в цьому році проводились роботи по термореновації ДНЗ №31, що по вулиці Скалецького, в тому числі утеплення фасаду та даху. У садочку №73 (Космонавтів,64) триває ремонт другої частини будівлі. Тут замінили старі дерев’яні вікна на металопластикові і провели реконструкцію покрівлі.

«Нещодавно завершились роботи по заміні вікон у садочку №29. Тут за кошти міського бюджету встановлено близько 50 вікон. Роботи по енергоефективності проводились у цьому закладі й в минулому році, тоді тут було виконано частковий ремонт даху», – зазначила Оксана Яценко.

Нагадаємо, що в минулому році у садочку №29 був також відремонтований харчоблок.



Переглядів: 3301
Поширень: 0