Як відомо в Вінниці міська влада довгий час планувала облаштувати новий міський цвинтар поблизу мікрорайону Сабарів, в районі очисних споруд. Рішення датоване 2007 роком передбачалось відповідно до Генплану міста.

Частина мешканців мікрорайону висловлюються проти такого сусідства, але проблема поховань в місті сама собою теж не вирішиться. Вже більше місяця представники влади і місцевих мешканців намагаються дійти компромісу, але поки що без позитивного результату.

Як повідомила сьогодні низка місцевих видань, групу протестувальників - мешканців Сабарова - консультує адвокатська фірма "Якименко та партнери", що належить екс-депутату та члену партії "Батьківщина". Також активну участь на стороні протестувальників беруть депутати міської ради від цієї партії. Чи вплине якось політичне забарвлення на компромісне рішення по новому кладовищу, поки що невідомо, адже сьогодні, 17 серпня, в соціальних мережах було анонсовано зустріч міського голови Сергія Моргунова з громадою Сабарова.

Вінничани завжди вирізнялися толерантністю та з розумінням ставилися до загальноміських проблем, не є виключенням і сабарівчани. Тому прямий діалог без посередників від політики має всі шанси на єдине та правильне конструктивне рішення.



Переглядів: 3386
Поширень: 0