В Центральному парку біля планетарію усі вінничани та гості міста відтепер зможуть познайомитись із цікавими та відомими спорудами міста на новоствореній локації «Міні-Вінниця». Сьогодні завершуються роботи по її облаштуванню і вже завтра, у День міста, вона буде доступною для усіх охочих.

Оглянути завершення робіт сьогодні приїхав міський голова Сергій Моргунов. Мер Вінниці розповів, що створенню цієї локації передувало довге обговорення концепції. «Ми почали продумувати усі деталі ще минулого року. Говорили про місце розташування та наявність тих чи інших копій споруд. Потім був тривалий організаційний процес. В подальшому ми будемо розширювати експозицію. Тут є кілька зелених зон, де можливе розташування нових об'єктів», – розповів Сергій Моргунов.

Завершуються роботи по облаштуванню нової локації «Міні-Вінниця» у Центральному парку

Наразі на локації «Міні-Вінниця» встановлено 12 міні-копій найвідоміших будівель і споруд Вінниці. Проектом також передбачено доступ до мережі Wi-Fi та забезпечення умов для доступності до локації людей з інвалідністю. Тут буде облаштовано і відеоспостереження. Навколо «Міні-Вінниці» будуть висаджені дерева та встановлені лавочки для відпочинку. Самі об’єкти будуть підсвічуватись.

Завершуються роботи по облаштуванню нової локації «Міні-Вінниця» у Центральному парку

За результатами тендеру по виготовленню цих макетів переможцем став київський виробник, який робив схожі фігури для Гідропарку в столиці.

Завершуються роботи по облаштуванню нової локації «Міні-Вінниця» у Центральному парку

Ці макети є стійкими до перепадів температур (від -25 до +40 градусів за Цельсієм) та до несприятливих погодних умов. Матеріал — це імпортний пластик, що був привезений з Італії та Угорщини. Їх виготовляли на 3D-принтері в єдиному масштабі М1:25.​



Переглядів: 7459
Поширень: 0