Починаючи з 2006 року і до сьогодні мережа сучасних світильників у Вінниці розширилась у більш як десятеро. Паралельно із будівництвом нових об'єктів освітлення та заміною інсуючих ліхтарів на світлодіодні, вінницькі ліхтарі обладнають  датчиками руху. Світильники із такими датчиками нині вже працюють по проспекту Юності.

Про це на свой сторінці у мережі Фейсбук написав Вінницькиій міський голова Сергій Моргунов.

"На січень 2006 року на все місто було лише біля 1700 енергозберігаючих ліхтарів. З того часу мережа сучасних світильників у Вінниці розширилась у більш як десятеро.

А в 2013-му ми встановили в якості експерименту перші LED-ліхтарі – це був Тяжилів. Вони чудово себе зарекомендували. Споживають у 5-6 разів менше електроенергії, ніж лампи розжарювання, і вдвічі менше, ніж енергозберігаючі натрієві.

Щомісяця один такий LED-світильник економить електроенергії в еквіваленті 30 грн. Нинішня мережа заощаджує для міського бюджету 1 млн грн в рік. Окрім того, світлодіодні світильники і служать довше.

І вже з 2015 року при будівництві нових об’єктів в мережі вуличного освітлення комунальне підприємство «Міськсвітло» використовує лише сучасні LED-технології.

Ліхтарі Вінниці обладнають датчиками руху

Паралельно проводиться заміна менш ефективних натрієвих ламп на світлодіодні.

Далі підприємство буде йти по концепції «розумного міста» - використовувати датчики руху, які реагують на присутність людини та так регулюють рівень потужності роботи ліхтаря. Так, як, наприклад, цього року по проспекту Юності збудували нову лінію, де встановлені саме такі LED-світильники. Коли пішоходів немає, світильник працює на 20% від свої потужності, коли ж проходить людина - вмикається на повну силу" - повідомив С.Моргунов.



Переглядів: 2516
Поширень: 0