​Наприкінці листопада у Вінниці відбулась науково-практична конференція для медичних сестер закладів охорони здоров’я на тему «Внутрішній контроль в сестринській діяльності і його значення в профілактиці внутрішньолікарняних інфекцій, що пов’язані з наданням медичної допомоги в лікувально-профілактичних закладах».

Її організували департамент охорони здоров’я міської ради спільно з керівником Проекту «Сан-Експерт» Оксаною Циганчук. Конференцію проведено для забезпечення належного захисту пацієнтів та медичного персоналу, поновлення та розширення знань, умінь і навичок медичних сестер лікувально-профілактичних закладів міста щодо профілактики інфекційних захворювань.

Участь у тренінгу взяли головні та старші медичні сестри медзакладів міста. На конференції з навчальними презентаціями виступили провідні епідеміологи – керівник Проекту «Сан-експерт» Оксана Циганчук та лікар-епідеміолог Юлія Стась, які надали інформацію щодо основних питання профілактики внутрішньолікарняних інфекцій. Зустріч відбулась у форматі живої дискусії, де медичні працівники закладів мали змогу ставити питання епідеміологам та отримати кваліфіковані відповіді.

У Вінниці на конференції для медичних сестер говорили про профілактику внутрішньолікарняних інфекцій

Також в рамках конференції медичні сестри мали нагоду перевірити рівень своїх знань шляхом тестування. Результати показали високий професіоналізм керівників середньої ланки.

Проект «Сан-Експерт», представники якого провели цей захід для вінницьких медиків на безоплатній основі, консолідує ресурси науково-дослідних інститутів, міжнародних компаній шляхом об’єднання зусиль задля налагодження ефективного механізму співпраці при вирішенні проблем лікувально профілактичних закладів.

Важливим завданням для епідеміологів Проекту є надання медичним закладам консультативної допомоги з питань епідеміологічного супроводу відповідно до законодавства України задля зниження ризику виникнення та розповсюдження внутрішньолікарняних захворювань. Позитивний досвід співпраці лікувально-профілактичних закладів Вінницької області з Проектом «Сан-Експерт» підтверджує актуальність впровадження навчально-тренінгових програм для медичних працівників.​



Переглядів: 2897
Поширень: 0