6 грудня відбулося обговорення результатів конкурсу «Бюджет громадських ініціатив 2017». У ньому взяли участь автори проектів-переможців ІІІ конкурсу, представники громадських організацій та виконавчих органів міської ради. А також презентували результати анкетування щодо удосконалення проведення конкурсу в подальшому.

Третій рік поспіль у місті проводиться конкурс «Бюджет громадських ініціатив». В рамках проекту «Активізація громадського бюджету у місті Вінниця» громадською організацією «Кредо. Розвиток. Поділля», за сприяння департаменту правової політики та якості Вінницької міської ради, було проведено анкетування громадян з метою дослідження думки учасників конкурсу щодо якості його проведення у 2017 році.

Були розроблені два варіанти анкет: для авторів проектів і авторських колективів та для мешканців, які взяли участь в голосуванні, інших зацікавлених осіб. Анкети для мешканців міста заповнювалися в електронному та паперовому варіантах. Електронний варіант розміщувався на офіційному сайті конкурсу, паперовий всі бажаючі мали змогу заповнити в пунктах для голосування, на агітаційних майданчиках, а також в учасників групи дослідження. Автори проектів відповідали на запитання в електронному вигляді або в телефонному режимі. В анкетуванні взяли участь 35 авторів проектів та 842 мешканця міста.

У Вінниці обговорили результати опитування щодо проведення конкурсу «Бюджет громадських ініціатив 2017»

За результатами опитування напрацьовано рекомендації щодо удосконалення конкурсу «Бюджет громадських ініціатив м. Вінниці». Зокрема, пропонується поділити проекти на категорії, зробити прозору поетапну попередню експертну оцінку проектів, створити громадську раду конкурсу тощо. А також провести тематичні навчальні семінари для авторів та ініціативних груп, розробити порадник для авторів, долучити до прийому паперових бланків в пунктах для голосування представників громадської ради та інше.



Переглядів: 1895
Поширень: 0