У рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів без насильства» служба у справах дітей Вінницької міської ради ініціювала проведення круглого столу на тему «Як запобігти булінгу серед дітей міста?». Йшлось про проблеми дитячої жорстокості, переслідування та цькування у дитячих колективах, шляхи викорінення цих явищ.

За круглим столом зібрались фахівці служби у справах дітей, сектору ювенальної превенції Вінницького відділу поліції, департаментів освіти, правової політики та якості міської ради, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. До обговорення цієї актуальної теми долучились й активні старшокласники загальноосвітніх шкіл міста, оскільки саме для них безпека шкільного життя має важливе значення.

За результатами круглого столу вирішено спільно з міськими дитячими омбудсменами актуалізувати роз’яснювальну роботу серед школярів міста та їх батьків. Найближчим часом будуть проведені для дітей відповідні тренінги та флешмоби, які б навчали їх з повагою та розумінням ставитися до відмінностей у поглядах та зовнішньому вигляді своїх ровесників.



Переглядів: 2133
Поширень: 0