8 лютого у м. Вінниці троє невідомих осіб обікрали 79-річного інваліда 1-ої групи. Під приводом перевірки газового лічильника зловмисники увійшли у квартиру пенсіонера та викрали 8000 гривень. Протягом останніх трьох місяців жертвами злодіїв стали близько 10 літніх вінничан.

До поліції звернувся 79-річний вінничанин та повідоми про крадіжку грошових заощаджень. За словами заявника, близько 11.00 до нього у квартиру подзвонили троє невідомих людей, які представились працівниками газової служби. Двоє жінок та чоловік сказали, що прийшли перевірити газовий лічильник. Довірливий чоловік впустив їх у квартиру. Коли «інспектори» газової служби пішли, пенсіонер помітив, що у нього зникли 8 000 гривень.

Як розповів заступник начальника Вінницького відділу поліції Сергій Хіміч, протягом останніх трьох місяців до Вінницького відділу поліції надійшло близько десятка подібних заяв. Усі потерпілі – самотні літні люди. Наразі поліцією вживаються усі можливі заходи, аби встановити та затримати зловмисників.

Поліція вкотре звертається до громадян бути обачними та недовіряти людям, яких вперше бачите в житті, якими б доброзичливими вони не здавалися. Надмірна довірливість — це найперший ворог. Якщо незнайомі вам в обличчя контролери, соціальні працівники, медпрацівники, майстри по ремонту прийшли без вашого виклику — це привід не відчиняти їм двері та не пускати у помешкання. Одразу телефонуйте до поліції за номером 102.



Переглядів: 1776
Поширень: 0