23 квітня, у експоцентрі Вінницької торгово-промислової палати відбувся загальноміський ярмарок вакансій та послуг служби зайнятості.

Цьогоріч у ярмарку взяли участь понад 80 підприємств, установ та організацій м. Вінниці, Барського, Вінницького, Калинівського, Літинського, Липовецького, Тиврівського, Шаргородського районів та м. Ладижин.

Зокрема, такі потужні підприємства як: ТОВ «БарлінекІнвест», Епіцентр-К, ТОВ НВП «АРГОН», ТОВ «Авіс-Аква», ТОВ «Маяк», КНВО «Форт МВС України» та підприємства з іноземними інвестиціями, що створюють нові робочі місця в області: ТОВ «Грін Кул», ТОВ «Фуджікура Аутомотів Україна - Львів», ДП «Електричні системи».

До уваги відвідувачів ярмарку на стендах самостійного пошуку роботи представлено більше 250 вакансій, а роботодавці, що взяли участь у ярмарку, пропонували понад 300 вакансій. Рівень заробітної плати від 4500 до 12000 гривень.

Із роботою ярмарки ознайомився заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк та заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк. Посадовці переглянули вакансії, розміщені в секторі самостійного пошуку роботи, поспілкувалися з роботодавцями та пройшли тестування щодо професійних нахилів та здібностей.

«Зайнятість населення – надзвичайно важлива тема, яка забезпечує одну із головних потреб мешканців регіону – потребу в роботі. І від того, наскільки якісно будуть вирішуватись питання працевлаштування, залежатиме й повноцінний розвиток області», – зауважив заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк.

У Вінниці відбувся загальноміський ярмарок вакансій та послуг служби зайнятості

Заступник директора обласного центру зайнятості Вадим Дерун відзначив необхідність проведення заходів даного формату, де відбувається «живе» спілкування: роботодавці презентують свої підприємства, а відвідувачі – з перших вуст отримують інформацію про підприємство та вільні робочі місця, умови праці та розмір її оплати.

Під час ярмарку працювали консультаційні пункти для людей з інвалідністю, з питань соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, з вибору професії, професійного навчання безробітних, в тому числі на підставі ваучерів, з питань праці, з підприємництва за сприяння служби зайнятості, умов проходження військової служби за контрактом тощо.

Відвідувачі заходу мали можливість отримати індивідуальні консультації щодо техніки самостійного пошуку роботи, складання резюме, отримання професійної консультації та проходження тестування, а також визначення з вибором професії.



Переглядів: 2527
Поширень: 0