6 червня біля зупинки громадського транспорту на вул. К. Коріатовичів працівники вінницької міської поліції у перехожого вилучили гранату РГД-5. Побачивши поліцейських, правопорушник намагався викинути небезпечний предмет, але працівники поліції встигли затиснути його у руках правопорушника. Вибухотехніки знешкодили боєприпас.

У Вінниці близько 19.00 під час несення служби на вул. К. Коріатовичів увагу працівника карного розшуку та дільничного офіцера поліції привернув перехожий. Побачивши поліцейських, чоловік різко змінив напрямок руху, а на їхню вимогу зупинитись - дістав з кишені гранату та намагався її викинути. Небезпечний предмет поліцейські встигли затиснути у руці правопорушника та викликали на місце події слідчо-оперативну групу поліції та вибухотехніків.

Вінницькі поліцейські у місцевого жителя вилучили гранату РГД-5 з запалом

Як розповів начальник Вінницького міського відділу поліції Сергій Синявський, правопорушником виявився 35-річний, раніше судимий за крадіжки, місцевий житель. У нього, крім гранати, поліцейські вилучили запал до неї.

За словами затриманого, боєприпас з запалом він знайшов на вулиці та ніс здавати у поліцію.

Вінницькі поліцейські у місцевого жителя вилучили гранату РГД-5 з запалом

Походження боєприпасу та мету його зберігання з’ясують слідчі.

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Правопорушнику загрожує до 7 років позбавлення волі.



Переглядів: 1702
Поширень: 0