Це пілотний проект, аналогів якого немає в жодному місті України. Його особливість полягає у тому, що у школах у відповідний час буде створено англомовне середовище, потрапивши у яке, діти будуть спілкуватись винятково англійською.

У сучасному суспільстві знання іноземної мови вже є практично необхідністю. Саме тому батьки вінницьких дітей з самого малку намагаються долучити їх до вивчення англійської мови. Розуміючи такі мовні потреби, управління освіти міської ради намагається створити доступні умови вивчення англійської на різних етапах розвитку дитини. Як результат – відповідні гуртки вже є майже у всіх дитячих садках Вінниці. А у школах вже з вересня цього року, окрім вивчення англійської мови безпосередньо на уроках, буде запроваджено й додаткові заняття.

Проект «Розмовляємо англійською мовою» буде реалізовуватись винятково по суботах. Переступивши поріг школи у вихідний день, діти одразу будуть опинятись в англомовному середовищі: шкільне радіомовлення буде здійснюватись англійською, лунатимуть пісні також лише цією мовою, а на самих заняттях – жодного слова українською.

Такі заняття мають на меті швидко і якісно навчити дітей розуміти і використовувати на практиці англійську мову. Діти будуть поділятись не так за віком, як за рівнем знання іноземної мови. Вони будуть об’єднуватись у групи «А», «B», «С». Школярі, які лише розпочали знайомитись з англійською, будуть займатись у групі «А». Якщо їхній рівень знань зростатиме, вони зможуть переходити у наступну групу.

«З першого вересня ми плануємо створити у кожній школі так зване «середовище занурення» для вивчення англійської мови. За такою методикою іноземну мову вивчають у Сполучених Штатах Америки (здебільшого у них це іспанська) і ми маємо наміри запровадити такий метод навчання й у наших школах», - розповідає начальник управління освіти міської ради Володимир Буняк.


Переглядів: 3177
Поширень: 0