Подія зібрала кількатисячний натовп вірних Української православної церкви, що перебуває в єдності з Московським патріархатом. Дехто займав чергу на поклоніння іконі ще з ранку.

"Це не якийсь історичний артефакт, це – богослужбова і духовна святиня", - пояснив речник УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко. "Саме ця плащаниця використовується в Єрусалимі в день Успіння Божої Матері під час усіх богослужінь", - додав він.

За словами священика, шанування цієї ікони зумовлене її значенням та причетністю до місця, де завершила своє земне життя Богоматір. Люди ж, крім того, наголошують, що ікона має славу чудодійної. Зазвичай біля неї просять про здійснення найзаповітніших мрій.

У Києві святиня перебуватиме до 24 вересня. Далі ікону заберуть до Полтави, де вона буде доступною для поклоніння протягом 24-26 вересня. У Харкові святиню побачать 26-29 вересня, а 29-30 вересня вона перебуватиме в місті Ізюм Харківської області.

Ікона "Плащаниця Божої Матері"

Від 30 вересня до 2 жовтня плащаниця перебуватиме у Святогірському монастирі. Далі маршрут ікони пролягатиме крізь Луганськ (2-5 жовтня), Дніпропетровськ (5-8 жовтня), Запоріжжя (8-11 жовтня), Білу Церкву (12-13 жовтня), знову Київ (14 жовтня), Житомир (15-16 жовтня), Тернопіль (16-17 жовтня), Почаївський монастир (17-18 жовтня) та Львів (18-19 жовтня).

Нажаль, до Вінниці Єрусалимську ікону "Плащаниця Божої Матері" не привезуть.


Переглядів: 9142
Поширень: 0