Про це повідомляє кореспондент Тиждень.ua зі Страсбурга.

Пропозиція голландського депутата від ліберальної фракції Софі Інт Вельд повернути відповідний звіт на додаткове опрацювання в комісії не була підтримана.

Доповідач з цього питання, депутат Клод Море (група Прогресивного Альянсу соціалістів та демократів, Великобританія) висловився проти того, щоб відтермінувати голосування на потім, під приводом, що в Україні не достатньо дотримуються права гомосексуальної меншини.

Я рекомендую, щоб ми проголосували за цю лібералізацію віз, щоб ми зробили це для українського народу, а не для українського уряду", - наголосив він, виступаючи в залі засідань Європейського парламенту у Страсбурзі.

Далі Угоду повинна схвалити Рада ЄС. Очікується, що це відбудеться на одному з найближчих засідань Ради ЄС, орієнтовно, в травні.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада ратифікувала угоду про внесення змін до угоди про спрощення оформлення віз з ЄС.

Згідно з документом, процедурою спрощеного оформлення віз можуть скористатися водії, що здійснюють міжнародні вантажні та пасажирські перевезення, журналісти та члени технічного персоналу, що супроводжують їх, учасники офіційних програм обміну, організованих муніципалітетами, близькі родичі, один з подружжя, діти, батьки, дідусі, бабусі, онуки, які відвідують громадян України, що проживають на території держав ЄС, або громадян ЄС, громадяни, які відвідують ЄС з метою лікування.

Крім того, спрощеною процедурою оформлення віз можуть також скористатися представники громадських організацій з метою освітньої підготовки участі в семінарах, конференціях, учасники міжнародних виставок, конференцій, симпозіумів, представники релігійних громад, учасники офіційних програм ЄС з прикордонного співробітництва.

Нові домовленості також передбачають більш чітке визначення, кому, коли і на який період мають видаватися багаторазові візи.

Так, багаторазові візи терміном дії 5 років мають видаватися членам національних та регіональних урядів та парламентів, Конституційних та Вищих судів, постійним представникам офіційних делегацій, які представляють Україну на зустрічах, консультаціях та переговорах, партнери, дружини, діти та батьки громадян України, які легально проживають на території країн ЄС, а також бізнесменам, які регулярно відвідають Європу з бізнес-цілями.

Угоду про внесення змін до Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про спрощений порядок оформлення віз було підписано в Брюсселі 23 липня 2012 року.



Переглядів: 2902
Поширень: 0