Співголова Комітету парламентського співробітництва між Україною та ЄС Петро Порошенко зустрівся з Делегацією сенаторів США на чолі з Джоном Маккейном

Під час зустрічі Петро Порошенко наголосив: «Сьогодні робиться все можливе для недопущення небажаного розвитку подій на території АР Крим. Саме тому, для України вкрай важлива позиція народу США, Конгресу та Президента Сполучених Штатів, які докладають усіх можливих зусиль задля захисту суверенітету та територіальної цілісності України».

В ході зустрічі, сторони відзначили вагомість зустрічі Державного Секретаря Джона Керрі та міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, яка відбулась у Лондоні.

Крім питань безпеки Співголова Комітету парламентського співробітництва між Україною та ЄС обговорив з американською делегацією форми економічної співпраці та першочергові заходи з розвитку співробітництва в галузі АПК, машинобудування та хімічної промисловості. Також піднімалися питання щодо фінансової стабільності, інвестиційного клімату та залучення сучасних технологій в економіку України.

Петро Порошенко переконаний, що однією з головних складових безпеки України є енергетична незалежність, саме тому окремою темою зустрічі стало обговорення формату двосторонніх відносин щодо диверсифікації джерел енергопостачання України, в тому числі за рахунок скрапленого газу зі США.



Переглядів: 3917
Поширень: 0