Про чітку координацію дій на всіх етапах проведення реформи місцевого самоврядування і впровадження дієвої регіональної політики домовились вчора Віце-прем`єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман і Голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінські.

Обговорюючи невідкладність реформ, пов’язаних із децентралізацією державного управління в країні і розподіл повноважень на місцях за принципом субсидіарності – із наданням місцевим громадам широких повноважень і участі у місцевих і загальнонаціональних податках, Володимир Гройсман висловив сподівання на всебічну підтримку Європейської Союзу.

«Нам необхідна координація наших дій. Ви маєте бути обізнані в усіх процесах, які відбуваються у Мінрегіоні щодо впровадження реформ, знати про те, як відпрацьовуються рішення Уряду. Зі свого боку ми очікували б, щоб Ви інформували нас про відповідні рішення та ініціативи Європи. Необхідно, щоб у наших діях, у нашій співпраці була синхронність», - підкреслив Віце-прем`єр-міністр.

Ян Томбінські запевнив, що Україна отримає від Євросоюзу скоординовану допомогу, в тому числі, від спеціальної групи підтримки Україні, про створення якої днем раніше було оголошено у Брюсселі. За словами пана Томбінського, у групу увійдуть 30 європейських представників, які допомагатимуть новій українській владі, зокрема, у проведенні реформ. Очолить групу заступник генерального директора Європейської комісії з питань торгівлі Петер Балаш. «Це не буде політична фігура, це високий експерт, і з ним ще 30 осіб, перед якими стоїть завдання постійно бути групою підтримки українського Уряду в усіх напрямках. Склад групи ще формується», – зазначив Ян Томбінські.



Переглядів: 2449
Поширень: 0