Комуністичну партію України можуть заборонити за причетність до сепаратизму. Про таке бажання заявив спікер Верховної Ради Олександр Турчинов.

До цього Турчинова спонукав виступ лідера КПУ Петра Симомоненко, який звинуватив владу в організації різанини в Одесі, порівнявши її з інквізицією, обізвав правоохоронців з західних областей і Нацгвардію "головорізами" і заявив, що вони нібито розстріляли "мирну демонстрацію в Маріуполі". У відповідь спікер попросив вимкнути мікрофон Симоненка і заявив, що позбавляє його слова, а самого Симоненка назвав брехуном, «який повторює брехню і пропаганду російських ЗМІ».

«В Маріуполі злочинці-терористи напали на управління внутрішніх справ, вбивали міліціонерів і саме їх захистила рота десантників!» - пояснив спікер ВР.

Олександр Турчинов збирається вимагати заборони КПУ на підставі доказів її сепаратистської діяльності.

«Я буду звертатися до Міністерства юстиції, є дуже багато матеріалів щодо співучасті Комуністичної партії в організації терористичної і сепаратистської діяльності. Просив би Міністерство юстиції розглянути це питання й за наявності доказів подати до суду матеріали щодо заборони Компартії України», - сказав в.о. президента.



Переглядів: 3035
Поширень: 0