Генеральною прокуратурою України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно командира роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення «Беркут» при ГУМВС України в м. Києві та двох підлеглих йому бійців зазначеного спецпідрозділу.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначені особи разом з іншими працівниками правоохоронних органів, на виконання злочинних наказів колишніх керівників держави, перевищуючи повноваження та за попередньою змовою, вранці 20 лютого на вулиці Інститутській у Києві вчинили умисні вбивства 39 учасників акцій протесту.

ГПУ завершила розслідування стосовно трьох «беркутівців», які убивали людей у лютому на Інститутський

Зібраними у справі доказами ці троє осіб обґрунтовано підозрюються у причетності до зазначених подій. Досудове розслідування стосовно інших співучасників, у тому числі колишніх високопосадовців органів державної влади та керівників і працівників правоохоронних органів, причетних до вказаних подій, продовжується. Цілому ряду осіб за цими фактами також винесено підозри, з оголошенням їх розшуку.

Окрім цього, слідчими Генеральної прокуратури України продовжується робота над встановленням обставин вчинення вбивств інших осіб у період січня-лютого 2014 року, а також спричинення вогнепальних поранень 180 мітингувальникам, які залишились живими. У зв’язку з великим обсягом призначених у справі експертиз та необхідністю проведення цілого ряду слідчих і процесуальних дій, розслідування за цими фактами продовжується.

ГПУ завершила розслідування стосовно трьох «беркутівців», які убивали людей у лютому на Інститутський

Принагідно Генеральна прокуратура України повторно звертається до громадськості з проханням надати будь-яку корисну для слідства інформацію, яка сприятиме встановленню всіх обставин розстрілу учасників акцій масових протестів та притягнення винних осіб до відповідальності. Насамперед орган досудового розслідування зацікавлений в отриманні відеозаписів цих подій та свідчень очевидців, які не допитані.

Звертатись до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України за адресою: м. Київ, вул. Борисоглібська 18, тел. 200-70-35.



Переглядів: 2882
Поширень: 0