У Туреччині десятки міст і провінцій залишилися без світла та електроенергії, не ходить громадський транспорт, зупинилася робота на фабриках і в офісах.

Про це повідомляє "BBC Україна" посилаючись на інформаційне агентство "Доган".

Повідомляється, що відключення енергії торкнулося майже всієї країни, за винятком міста Ван на сході Туреччини (поставки електрики в цю частину країни забезпечує Іран).

Зазанчається, що зупинено рух метро і трамваїв в Стамбулі, Анкарі та трьох інших великих містах. За деякими оцінками, блекаут міг торкнутися 20 населених пунктів.

Туреччина залишилась без світла

У повідомленні йдеться, що у Стамбулі не працюють світлофори, на дорогах пробки, ситуацію намагаються налагодити співробітники поліції, які вручну регулюють рух. Пожежні служби допомагають визволяти людей, що застрягли в ліфтах.

Міністерство енергетики організувало екстрений центр для ліквідації наслідків блекаута. Перевіряються всі версії.

У Турецькій електричній компанії повідомили, що йдеться про найбільшу за останні 15 років проблему з подачею енергії. За їхньою оцінкою, електрика є лише на 15% території Анкари і Стамбула. У відомстві вважають, що блекаут стався через пошкодження на лініях електропередачі, що зв\'язує Туреччину з рештою Європи.



Переглядів: 3788
Поширень: 0