Це питання продовження адміністративно-територіальної реформи було винесене на чергову сесію Вінницької міської ради 19 серпня, але мер міста Володимир Гройсман запропонував перенести його розгляд на наступну сесію.

Мотивація - багато городян ще знаходяться у відпустках і, можливо, не знають про те, що підготовлено даний проект. А також у зв’язку із необхідністю підготувати відповідні зміни до Статуту територіальної громади міста Вінниці.

Нагадаємо, що спочатку були районні ради у містах, що дістались Україні, як рудимент радянської системи і пережиток СРСР. Тому від них відмовились ще в 90-х роках у Львові, Запоріжжі… У Вінниці таке рішення довго гальмувалось партійними очільниками, які «не для преси» зізнавались в єдиній необхідності райрад: «У виборчий список до міськради всі не влазять».

Коли райрад все ж вдалось спекатись, мешканці їх відсутності навіть і не помітили. І коли нашим шляхом вирішив іти вже й Київ, Вінниця дійшла до питання скасування і районного поділу міста на Замостянський, Ленінський і Староміський. Такий поділ з’явився свого часу внаслідок системи райкомів КПРС.

Чи відчують вінничани на собі скасування районного поділу? «Моя Вінниця» виділила з проекту рішення такі найважливіші моменти:

  1. Городянам не потрібно міняти ніяких документів.
  2. Городяни не мають відчути ніяких незручностей, тому що у кожному мікрорайоні, як сьогодні, залишаються представництва необхідних установ, служб та організацій.
  3. Ліквідовані будуть лише районні підрозділи міліції, прокуратури, суду, які створені саме з огляду поділу міста на райони. Після ліквідації районного поділу вони будуть мати можливість оптимізувати свою систему і скоротити управлінську надбудову.

***

Попри це цікаво, - як все ж розцінюють вінничани таке рішення, чи не вбачають якихось потенційно проблемних наслідків, котрих могла не передбачити міська влада. Як гадаєте?


Переглядів: 7040
Поширень: 0