Про це повідомляє Аеробіологічна дослідницька група Вінницького медуніверситету. Проводячи досліди вже шість років, медики встановили дворічний цикл пилкування алергенних дерев у нашому місті.

- Минулий рік не характеризувався великою пилковою активністю. - говорить керівник дослідників, доцент кафедри фармації Вінницького медуніверситету Вікторія Родінкова. - Отже цього року ми очікуємо бурхливий сплеск алергенних викидів. Не зважаючи на холод і дощі, фіксуємо високу концентрацію в повітрі пилку вільхи та ліщини.

Особливої уваги заслуговує вільха. Вінницькі дослідники спільно з завідуючим алергологічного кабінету Вінницької міської клінічної лікарні №1 Борисом Стремдловським довели, що саме її пилок - основний алерген, від якого страждають вінничани.

Алергійні симптоми відчувають і люди, чутливі до пилку берези, чи граба. Ці рослини зараз викидають у повітря найбільшу кількість алергенів.

У травні почнеться пилкування дуба, а потім медики прогнозують сплеск алергій на пилок трав.

- Відчувши перші прояви алергій, обов\'язково звертайтесь до сімейного лікаря за направленням на обстеження. - говорить Борис Стремдловський. - Адже алергія на пилок належить до гострих станів, які ми можемо зняти лише у спеціалізованому кабінеті. А робити це треба якомога швидше.

Лікар-алерголог нині приймає вінничан у кабінеті амбулаторно-діагностичного віддлення міської клінічної лікарні №1.

Якщо ж бажаєте убезпечити себе від появи алергійних симптомів, скористайтесь безкоштовним соціальним сервісом - алергопрогноз. Надішліть заявку у довільній формі на електронну адресу [email protected], або зателефонуйте (050)5499656, (099)5340469.



Переглядів: 3903
Поширень: 0