Таке рішення зумовлене занепокоєнням урядів і міжнародних співтовариств щорічним зростанням кількості дорожньо - транспортних пригод. Адже за даними ООН дорожні аварії є у всьому світі другою причиною смерті серед молодих людей у віці від 5-ти до 29 років і третьою причиною смерті людей у віці 30-44 років. В автопригодах у світі щорічно гине більше одного мільйона людей, ще 50 мільйонів одержують травми або стають інвалідами.

Варто зазначити, що тяжкість аварій в нашій країні на порядок вища, ніж в інших розвинених країнах. До причин такого стану призводить те, що певна частина наших водіїв і пішоходів занадто самовпевнені, ніби у кожного з них є такий оберіг, який може захистити від нещастя. Саме з цього коріння живиться неприпустима безпечність; зі свого боку, останнім часом нечуваних масштабів набула недисциплінованість учасників дорожнього руху, які не зважають на Правила дорожнього руху, написані людською кров’ю.

У тиждень безпеки ООН, який проходить з 12 по 18 листопада, Державтоінспекція Вінниччини просить громадян суворо дотримуватися правил дорожнього руху і пам’ятати, що їхня особиста безпека залежить лише від них.

Під час проведення профілактичних заходів особлива увага буде звертатись на:

  • використання водіями ременів безпеки і дитячих утримуючих пристроїв;
  • беззаперечного дотримання Правил дорожнього руху пішоходами, особливо дітьми;
  • заборону водіям користуватися під час руху мобільними телефонами;
  • керування транспортними засобами в стані алкогольного або наркотичного сп\'яніння;
  • порушень правил швидкісного режиму.

Управління Державної автомобільної інспекції у Вінницькій області закликає долучитися до Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху усіх, не байдужих до загибелі та травмування людей на дорозі, а всім учасникам дорожнього руху суворо дотримуватися Правил дорожнього руху.



Переглядів: 4278
Поширень: 0