Про це повідомляє прес-служба  Держземагентства України .

В електронних нашаруваннях публічної кадастрової карти міститься величезний об’єм інформації: цифрова карта України (ортофотоплан), кордон України, межі областей, межі районів, межі населених пунктів, індексно-кадастрові карти, земельні ділянки та їх межі, кадастровий номер ділянки, форма власності, цільове призначення, площа, а також карта ґрунтів України.

Надалі будуть додаватися й інші верстви. Таким чином, Україна піде шляхом світової практики, коли на базі земельного кадастру будується національна система геопросторових даних. Тобто на кадастр накладатиметься інформація про надра, комунікації і мережі, будови, водні, лісові ресурси і т.д.

– Україна відкриває для широкого загалу інформацію про всі земельні ділянки – це величезний крок на зустріч цивілізованому суспільству. Досі у нас єдиного кадастру не було, а інформація про землі приховувалася, що породжувало масу до  махінацій і корупції. Відтепер кадастр публічний – це гарантія і захист прав власності громадян на землю, – зазначив Голова Держземагентства України Сергій Тимченко.

Ознайомитись з роботою публічної кадастрової карти можна тут.



Переглядів: 11876
Поширень: 0