Вовняним шкарпеткам і трьом ковдрам на ліжку є більш естетичні альтернативи. The Village розібрався, як утеплити будинок за допомогою засобів декору і невеликих капіталовкладень.

Якщо дме з вікна

5 порад для вінничан щодо утеплення квартир

Саме час змінити старі рами на сучасні склопакети. Але якщо бюджет не дозволяє, ситуацію врятують віконниці і штори. Перший спосіб підходить інтер\'єрам в стилі кантрі і прованс: віконниці вішаємо всередині (!) квартири, закриваючись від нічних протягів. Другий варіант - щільні штори, якими добре б закрити буквально всю стіну з вікном. Полотнище має діставати до самої підлоги, щоб не пропускати холодне повітря. Квартири на перших і останніх поверхах можна обладнати рольставнями або ролетами. Такі електрокеровані сучасні віконниці захищають і від квартирних крадіжок, і від протягу.

Якщо підлога холодна

5 порад для вінничан щодо утеплення квартир

Знайти красивий і недорогий килим нелегко. Зате нейтральний ковролін з довгим ворсом можна відшукати в найближчому до будинку гіпермаркеті будматеріалів. Приклеювати ковролін не потрібно, досить укласти прямо поверх старого підлогового покриття і притиснути плінтусом. Стандартної ширини рулону в п\'ять метрів буде досить для будь-якої типової кімнати. Не хочете укладати назавжди, замовте обробку краю ковроліну оверлоком (зазвичай це роблять там же, де його нарізають) і постеліть на манер килима. Включать батареї - приберете. Якщо дуже мерзнете, є сенс покласти під покриття плівкову теплу підлогу. Для утеплення з довгостроковою перспективою підійдуть лінолеум на спіненій товстій підкладці і замковий ламінат. Їх укладають буквально за пару днів.

Якщо квартира кутова

5 порад для вінничан щодо утеплення квартир

Швидше за все, утеплити стіни щільними шпалерами і килимом ви вже спробували. Пора переходити до рішучих дій. Наприклад, до монтажу стінових панелей. Повстяні варіанти відмінно утеплюють приміщення, а ще ізолюють від сторонніх звуків. Замість дизайнерських стінових панелей можна використовувати звичайну вагонку. Після обробки білою або тонованою морилкою вона виглядає досить симпатично. Самий бюджетний спосіб врятуватися від холоду в кутовій квартирі - зробити перестановку: наприклад, посунути до холодної стіни масивну платтяну або книжкову шафу.

Якщо центральне опалення не рятує

5 порад для вінничан щодо утеплення квартир

В цьому випадку можна почати користуватися електроприладами. Наприклад, більшість портативних камінів працюють в режимі обігрівача. Аналог для сучасного інтер\'єру - дизайн-радіатор. Тут фантазія виробників безмежна: є навіть прозорі і з принтом на замовлення. До речі, більшість кондиціонерів працюють в режимі обігрівача.

Якщо в спальні дме

5 порад для вінничан щодо утеплення квартир

Романтичні балдахіни насправді придумали, щоб захищатися від протягів в холодних неопалюваних замках. Якщо нема куди прикріпити справжній полог, замініть його стельовим карнизом і щільними фіранками до підлоги. Спальне місце стане тепліше, якщо підняти ліжко: змінити ніжки на більш високі або купити спеціальні збільшувачі (додають до 12 сантиметрів). Варіант для декораторів - забарвлені вантажні палети, на які можна встановити навіть диван.



Переглядів: 9629
Поширень: 0