Щороку напередодні зими кожен автовласник задається питанням, чи «перевзувати» свій автомобіль. Звісно, далеко не всі вважають заміну резини необхідністю – для когось це «надмірна розкіш», хтось впевнений, що за відсутності снігу зможе «перезимувати» і на літніх шинах. Але більшість водіїв проявляють свідомість та піклуються про власну безпеку, та за перших ознак зниження температури змінюють шини свого авто на зимові.

За загальним правилом, міняти гуму потрібно, коли середньодобова температура на вулиці складає п’ять градусів. Крім того, якщо вночі температура близько нуля, значить, з ранку на дорозі може з’явитися ожеледиця. Літня гума в таких випадках не може утримати траєкторію руху. Зимові шини мають велику глибину протектора для збільшення зчіпних властивостей на снігу і зледенілій дорозі.

Заміна шин на зимові - це не примха, а спосіб убезпечити себе і своїх пасажирів, а також інших учасників дорожнього руху в складних погодних умовах.

Державтоінспекція України звертається до водіїв із закликом бути максимально уважними та обережними, неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху під час погіршення погодних умов. Перевірте гальма, зовнішні світлові прилади, системи обігріву та охолодження, користуйтеся пасками безпеки, не перевищуйте швидкість. З особливою обережністю рухайтеся по мостам та естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрувань. В умовах недостатньої видимості, рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. Нагадуємо, що з першого жовтня на заміських дорогах транспортні засоби повинні рухатися з увімкненим світлом фар у денну пору доби.

Взимку автомобіль веде себе на дорозі не так впевнено, як влітку. Здійснювати маневри необхідно акуратно, ні в якому разі не можна допускати різких рухів кермом. Дуже важливо бути уважним і тримати оптимальну дистанцію від авто, що рухається попереду. Навіть найякісніша гума не дасть гарантії, що Ви зможете зробити різку зупинку свого автомобілю.

За різкого погіршення погодних умов, по можливості, утримайтеся від поїздок на далекі відстані.

Не нехтуйте власною безпекою та безпекою пасажирів, уважно стежте за прогнозами синоптиків та дотримуйтесь порад Державтоінспекції. Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу ДАІ та аварійні служби.



Переглядів: 4480
Поширень: 0