Відтепер прийом заяв на державну реєстрацію актів цивільного стану можливий в режимі он-лайн та здійснюється через веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану».

Завдяки реалізації цього проекту громадяни мають можливість:

  1. подати заяву у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, не виходячи з дому;
  2. оплатити з використанням платіжних систем у режимі он-лайн послуги;
  3. здійснити попередній запис на відвідування відділу державної реєстрації актів цивільного стану із зазначенням зручних для громадян дати та часу;
  4. отримати консультації працівників відділів державної реєстрації актів цивільного стану за результатами розгляду надісланих через веб-портал заяв або звернень.

Учасником пілотного проекту у Вінницькій області є Вінницький міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області. 

Для інформації:

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 червня 2015 року № 669-р « Про реалізацію пілотного проекту у сфері державної реєстрації актів цивільного стану», наказу Міністерства юстиції України від 09.07.2015 року №1187/5 в 2015 році у відділах державної реєстрації актів цивільного стану запроваджено пілотний проект з подачі заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет.

Мета пілотного проекту є оптимізація процедури подачі громадянами заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, запобігання проявам корупційних діянь, забезпечення доступності адміністративних послуг, які надаються відділами державної реєстрації актів цивільного стану, а також створення сприятливих умов для їх отримання, зменшення черг у відділах.



Переглядів: 3092
Поширень: 0