Учасники бойових дій та прирівняні до них особи мають першочергове право на  забезпечення жилою площею осіб, які потребують поліпшення житлових умов, та першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва, першочерговий ремонт житлових будинків і квартир цих осіб та забезпечення їх паливом. Ця норма передбачена п.14 ч.1 ст 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Учасники бойових дій, які дістали поранення, контузію або каліцтво під час участі в бойових діях чи при виконанні обов'язків військової служби, забезпечуються жилою площею, у тому числі за рахунок жилої площі, що передається міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями у розпорядження місцевих рад та державних адміністрацій, - протягом двох років з дня взяття на квартирний облік.

Тож для отримання на безоплатній основі земельних учасникам АТО потрібно звернутись:

  • для отримання ділянок із земель комунальної власності - до сільських, селищних, міських рад;
  • для отримання ділянок із земель державної власності – до районної державної адміністрації;
  • для отримання земель сільськогосподарського призначення державної власності у власність або у користування для всіх потреб – до Головного управління Держгеокадастру в області, територіального органу Держгеокадастру в районах (містах).



Переглядів: 2723
Поширень: 0