Передноворічна пора – це період, коли люди та їхні помешкання найбільш вразливі до вигадок шахраїв. У Вінницьких трамваях нещодавно почали оголошувати попередження за аферистські сайти та шахрайські схеми в інтернеті. Все ж, бувають випадки, коли люди навіть не пам’ятають, як потрапили на гачок зловмисників.

Я працюю в тютюновому відділі. Сьогодні до мене підійшли люди східної зовнішності : дві дівчини та чоловік. Далі все як в тумані, не пам'ятаю що їм продала, не пам'ятаю, як брала гроші, але пам'ятаю, як давала решту! Просто провал в пам'яті! У підсумку в касі не вистачає 500 грн, - поділилася у одній з соцмереж вінничанка.

Нещодавно запрацювала ще одна шахрайська схема. Люди під виглядом працівників соціального забезпечення, пенсійного управління, лікарів або представників інших державних установ ходять по квартирах, розпитують про життя та можуть попроситися зайти у помешкання. Були випадки, коли розповідали про те, що зараз проходить грошова реформа і пропонувати обміняти купюри на гроші нового зразку.

Правоохоронці попереджують, щоб вінничани  не пускали у квартиру незнайомців, навіть якщо вони представляються працівниками газової служби чи водоканалу для перевірки показників лічильника. В такому випадку варто перевіряти документи, спитати номер телефону служби, де працює дана особа.  

Буває, що приходять такі «представники газової служби», щоб подивитися, як ти живеш і чи є в тебе що вкрасти, - зауважив вінничанин Михайло Шевченко.

Як вінничанам уникнути посягань крадіїв у новорічний період?

Уникнути посягань на ваше майно в новорічний період може допомогти елементарне використання таких правил:

  • Зачиняти двері квартири, будинку, гаража, господарських приміщень та ворота у дворі, коли залишаєте помешкання.
  • Не залишати ключі в у легкодоступних місцях.
  • Не запрошувати до квартири малознайомих людей.
  • Не відчиняти двері незнайомим людям.
  • Якщо ви навіть їдете на декілька днів з міста, залиште включеним світильник, щоб створити ефект присутності в домі господарів.
  • Також при необхідності одразу варто телефонувати до поліції за номером – 102.



Переглядів: 2764
Поширень: 0