Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує про те, що з 20 березня 2017 року набирають чинності зміни до Порядку обліку платників податків і зборів, внесені наказом  Міністерства фінансів України від 21.12.2016 року  № 1125.

Зокрема, платники податків, які уклали з відповідним контролюючим органом договір про визнання електронних документів, можуть подати засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством:

  • заяву за формою №1-ОПП з позначкою "Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку". До вказаної заяви внесені зміни, згідно з якими при призначенні/зміні особи, відповідальної за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку необхідно заповнювати тільки розділ щодо даних про таку особу.
  • повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою №20-ОПП. Для забезпечення можливості подання вказаної форми в електронному вигляді, його розділ 3 доповнено графами «Ідентифікатор об’єкта оподаткування» та «Адміністративна одиниця відповідно до КОАТУУ, де знаходиться об’єкт оподаткування»;
  • заяву про взяття на облік за неосновним місцем обліку за формою 17-ОПП. 



Переглядів: 2329
Поширень: 0