У ніч із 25 на 26 березня о 03.00 Україна переводить стрілки годинника на літній час, тобто на годину вперед. 

В Україні, згідно з постановою Кабінету Міністрів № 509 від 1996р. "Про порядок обчислення часу", щорічний перехід на літній час здійснюється в останню неділю березня.

У 2017 році переведення стрілок годинника на одну годину вперед відбудеться о 03:00 26 березня. На даний момент в Україні діє стандартний час, званий "зимовим", встановлений о 04:00 30 жовтня 2016 року.

Медики стверджують, що переведення стрілок годинника двічі на рік шкодить людині і є своєрідним пусковим механізмом для хвороб.  Однак, лікарі та вчені, які займаються дослідженнями фізіологічного та психологічного стану людини, виробили ряд простих рекомендацій, як більш гармонійно адаптуватися до нових часових умов і відчувати себе більш комфортно. Зокрема:

  • обов'язково слід лягати раніше та давати відпочинок організму - щоб швидше заснути, варто прийняти увечері теплий душ, а щоб вранці вчасно прокинутися – контрастний
  • частіше бувати на свіжому повітрі
  • споживати свіжі овочі та фрукти
  • не зайвим буде послухати гарну музику, подивитися розважальні передачі й комедії - приймати велику "дозу" позитивних емоцій та намагатися не хвилюватися через дрібниці
  • Дітям бажано утриматися від комп’ютерних ігор і тривалого перегляду телепередач.

Отже, не забудьте в ніч з суботи на неділю перевести свої годинники на одну годину вперед



Переглядів: 3864
Поширень: 0