З наступного тижня на одну годину подовжується час оформлення паспортів громадянина України (в тому числі у вигляді ID-картки) та паспорту громадянина України для виїзду за кордон у Прозорому офісі по вул. Замостянська,7. Тепер вінничани зможуть отримувати таку послугу з 8 години ранку, а не як раніше – з 9.00. Крім того, для тих, хто не має можливості прийти до Прозорого офісу у будні дні, паспорти оформлюватимуть й у суботу з 9.00 до 14.00.

У березні в Прозорому офісі по вул. Замостянській,7 (колишня назва 50-річчя Перемоги) було запроваджено нову адміністративну послугу – оформлення паспортів громадянина України (в тому числі у вигляді ID-картки) та паспорту громадянина України для виїзду за кордон. Отримати послугу можуть всі вінничани, незалежно від місця реєстрації. Закордонний паспорт в Прозорому офісі можуть отримати мешканці усієї області. Процедура оформлення документів стандартна. В Прозорому офісі вона займатиме орієнтовно 20 хвилин. За цей час відбувається сканування паперів, людина фотографується, залишає відбитки пальців та електронний підпис тощо.

«Враховуючи ситуацію з тим, що зараз багато вінничан мають бажання отримати цей вид адміністративних послуг, міський голова Сергій Моргунов доручив нам вирішити питання з прийомом громадян з цих питань додатково і по суботах, а також, подовжити роботу по оформленню паспортів в будні дні. Тож, по суботам, з 9.00 до 14.00 у Прозорому офісі по вул. Замостянській вінничани зможуть отримати послуги щодо оформлення паспортів громадянина України, в тому числі у вигляді ID-картки, та паспорту громадянина України для виїзду за кордон. Це можна буде зробити вже з цієї суботи, 24 червня. Щодо подовження роботи у будні, то раніше таку послугу надавали з 9 години ранку, тепер її можна буде отримати з 8.00 години», – каже директор департаменту адміністративних послуг Ірина Копчук.

Нагадаємо, що в Прозорому офісі можна не лише вперше отримати паспорт громадянина України, а й замінити документ (в тому числі на ID-картку), оформити його у разі втрати тощо. Для молодих людей, які оформляють паспорт вперше, ця послуга безкоштовна. В інших випадках вартість послуг встановлена законодавчими актами.

Для юних вінничан, які отримують документ вперше – в перелік входить свідоцтво про народження та паспорти батьків. Для оформлення ID-картки має бути ще ідентифікаційний код. Для отримання закордонного документу потрібно мати лише паспорт громадянина України, ідентифікаційний код та квитанцію про сплату. Державна міграційна служба, здійснює контроль за дотриманням вимог щодо правильності прийнятих документів та відповідності їх нормам чинного законодавства.

Довідка

Графік роботи ЦНАП «Замостя» по прийому документів на виготовлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон

Прийом відвідувачів здійснюється:

На подачу документів на отримання паспортів громадянина України:

  • Пн, Вт, Ср, Чт – з 08.00 до 15.00 год. (без перерви)
  • Пт – з 08.00 до 14.00 год. (без перерви)
  • Сб - з 09.00 до 12.00 год. (без перерви)

На отримання паспортів громадянина України:

  • Пн, Вт, Ср, Чт – з 15.00 до 17.00 год. (без перерви)
  • Пт – з 14.00 до 16.00 год. (без перерви)
  • Сб - з 12.01 до 14.00 год. (без перерви)



Переглядів: 20738
Поширень: 0