Сьогодні відбулась прес-конференція першого заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександра Сорочана.

Розповідаючи про профілактичні заходи задля недопущення виникнення харчових отруєнь та кишкових інфекцій та перші кроки для їх подолання Олександр Сорочан зауважив: «Тема дійсно надважлива, адже харчові отруєння можуть бути дуже небезпечними. Тому варто розпочати з найпростіших правил попередження їх виникнення. В першу чергу, варто звертати особливу увагу на якість товару і не соромитись вимагати документи, які посвідчують його якість та безпеку. Окрім того, необхідно звертати увагу на умови зберігання продуктів та терміни їх реалізації. Ще однією небезпечною річчю є салати, адже більшість людей не дотримуються термінів споживання даних страв, який не може перевищувати 6 годин при будь-яких умовах зберігання. Ще одним важливим моментом у профілактиці харчових отруєнь є, безумовно, особиста гігієна. В першу чергу, це стосується рук, які варто мити не лише перед споживанням їжі, а й в процесі її приготування. Адже саме на руках є відповідне середовище для швидкого розмноження бактерій».

Як вберегтися від харчових отруєнь під час Новорічних та Різдвяних свят?

До того ж особливу увагу Олександр Сорочан приділив продуктам харчування, які за святковим столом споживають діти, адже дитячий організм не пристосований до тих продуктів, які мажуть вживати дорослі люди. Це стосується грибів, незалежно від їх виду та способу приготування. Тому дітям ні в якому разі не можна вживати страви, де присутні гриби.

Важливим та болючим залишається питання якості алкогольних напоїв. Адже кількість фальсифікату є досить значною. Це стосується місць реалізації даної групи товарів. Адже купувати алкогольну продукцію необхідно лише в магазинах і в жодному випадку не брати «з рук» у невстановлених місцях без відповідних документів, що засвідчують якість та безпеку товару.



Переглядів: 2387
Поширень: 0