Міністерство закордонних справ України запускає новий проект Добровільної реєстрації українських громадян при подорожах за кордон ("ДРУГ"). Цей проект дозволяє українцям отримувати на телефон чи електронну адресу інформацію про природні катаклізми, заворушеня чи військові конфлікти (у разі їх виникнення в країні, де вони перебувають). Також у разі реєстрації в системі, посольство або консульство України зможе зв'язатися з особою або ж особами, зазначеними  в анкеті.

Проект Добровільної реєстрації українських громадян при подорожах за кордон («ДРУГ») є ефективним інструментом попередження, за потреби – розшуку та надання сприяння громадянам України в разі надзвичайних подій за кордоном – природних катаклізмів, соціальних заворушень, військових конфліктів.

Бажаючим зареєструватися у системі «ДРУГ», пропонують заповнити електронну анкету, яка складається з таких розділів:

  • Інформація про особу, яка подорожує
  • Маршрут подорожі та період перебування за кордоном
  • Інформація про близьких осіб, які подорожують
  • Контактна особа в Україні

У разі виникнення надзвичайної ситуації в країні, до якої  зареєструвалися, система надішле актуальну інформацію у формі текстового повідомлення на  номер телефону або повідомлення на електронну адресу. Крім того, посольство чи консульство України матимуть можливість встановити зв’язок з Вами або з особами, яких  зазначили у анкеті.



Переглядів: 2469
Поширень: 0