У зв'язку з листом-роз'ясненням від Міністерство освіти і науки України, у якому йдеться про рекомендації відновити роботу закладів освіти, - з 5 березня школи та ПТУ Вінниці будуть працювати у звичному режимі.

Нагадаємо, що 1 березня під час засідання Ради національної безпеки та оборони України, були розглянуті питання енергетичної безпеки держави. Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України по всій державі було вирішено прийняти ряд обмежень, щоб зекономити газ та зменшити його споживання. 2 березня за підсумками засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вінницької ОДА було ухвалено рішення призупинити навчальний процес на Вінниччині по 7 березня включно. За рішенням міської комісії з питань надзвичайних ситуацій у Вінниці було введено додаткові канікули для школярів та учнів ПТУ 

Але, оскільки питання з газопостачанням у державі вдалося оперативно вирішити, Кризовий комітет при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України дав рекомендації відновити роботу закладів освіти. Міністерство освіти і науки України надіслало відповідний лист-роз'яснення усім вишам та органам місцевого самоврядування, у сфері управління яких знаходяться заклади освіти.

Відтак було прийняте рішення щодо відновлення навчання у школах та ПТУ Вінниці з понеділка, 5 березня. У звичному режимі працюватимуть й позашкільні, спортивні та мистецькі заклади.

З листом від Міністерства освіти та науки України можна ознайомитись за посиланням



Переглядів: 3423
Поширень: 0