У Вінницькій районній раді 26 депутатів вимагають припинення повноважень на посаді заступника голови, бютівця Сергія Сітарського. Питання вже включено у порядок денний найближчої ради, яка запланована на 27 квітня.

Ініціатори сподіваються, що зберуть необхідних для прийняття рішення 34 голоси, адже недовіра до заступника голови райради визрівала не перший рік. Керівнику найчисельнішої у районній раді фракції закидають старі управлінські прорахунки, які не йшли на користь району.

- Ніякої політики тут немає. – говорить голова фракції "Совість України" у районній раді Олександр Мельник. - Який з Сітарського опозиціонер, якщо на посаду заступника його висунула коаліція "Партії регіонів" та "БЮТ"? Він - кандидат, який на той час ідеально задовільняв і тих, і інших.

Сергій Сітарський каже, що справа не в ньому, а в посаді, яку нині займає. Мовляв, крісло заступника регіонали віддадуть іншій людині, яка більше займатиметься організацією виборів, ніж турботами району.

- Мене непокоїть, що позбувшись мене на цій посаді, владним і провладним депутатам ніщо не завадить підписати вирок існуванню Вінницького района. - попереджає Сергій Сітарський. - Далекі села приєднають до сусідніх районів, а Вінниця забере собі найближчі та "найжирніші" шматки - райони, що межують із вулицею Тарногродського та мікрорайоном Вишенька.

На його думку, щось із земель району віддадуть під забудову багатіям, а десь влаштують смітник, як біля Стадниці.

- Як високопосадовець районного масштабу Сітарський добре знає, що вільних земель у Вінницькому районі, які можна було б віддати багатіям, або влаштувати звалище фактично не існує. Все вже давно роздали! – прокоментував це Олександр Мельник. - А от те, що місто буде розвиватись, в тому числі територіально - це незаперечно і закономірно. І кожна громада сама визначиться, що їй робити. Адже не секрет, що Вінницькі Хутори вже давно хочуть до міста. А от Стрижавка, наприклад, каже, що хоче бути окремою.

За словами районного депутата, ніхто нікого примусово тягнути у Вінницю не буде. Немає в цьому сенсу.

- Сітарський зараз хоче показати, що він - незручна людина для керівництва міста. - каже Олександр Мельник. - Але я дуже сумніваюсь, що керівництво Вінниці взагалі переймається Сітарським, чи його нинішніми проблемами.

Свої шанси втриматись на посаді після сесії сам заступник голови райнної ради оцінює невисоко. Але його це, здається, не надто турбує.

- Не хочу рахувати шанси. Якщо там все прораховано, то рішення пройде. - каже Сітарський. - Що ж, залишусь депутатом. Маючи депутатські повноваження і потужну фракцію, ще багато що можна зробити.

За інформацією Максима Зотова



Переглядів: 4586
Поширень: 0