Про це заявив голова правління обласного осередку "Комітету виборців України" Владислав Телень.

За його словами, "Комітет виборців" офіційно виступає проти рішення Верховної Ради використовувати веб-камери на виборчих дільницях за прикладом Росії.

- Досвід Росії показав, що жодного впливу на демократію та чесність проведення виборів веб-камери не мають, - каже Владислав Телень. - Адже вони розташовані так, що в кращому випадку покажуть те, що відбувається біля урн для голосування. Що відбувається поряд із виборчою дільницею, як видається бюлетень і як голосуватимуть люди ми з веб-камер не дізнаємось.

Тим часом віце-прем\'єр Сергій Тігіпко заявив, що веб-камери, які планують встановити на виборчих дільницях, окрім самого процесу голосування, фіксуватимуть і процедуру підрахунку голосів.

- Маючи запис трансляції, ви завжди зможете порахувати кількість людей, які прийшли на вибори. І тим самим, зменшити ймовірність фальсифікації виборів. Щодо підрахунку голосів, то, наскільки я знаю, його теж фіксуватимуть. Вважаю, що це правильно, - заявив Сергій Тігіпко.

Нагадаємо, Верховна Рада виділила на встановлення веб-камер на виборах майже 1 млрд грн. Президент Віктор Янукович поки що не підписав цього закону.

- Але я думаю, що китайські робочі вже розпочали виконувати завдання українскької влади, - шуткує Владислав Телень.



Переглядів: 3972
Поширень: 0