«За» проголосували 220 нардепів з мінімально необхідних 226. Проект закону підтримали 91 нардеп від «Батьківщини», 31 - від КПУ 38 - від «УДАРу», 36 - від «Свободи», 11 - від Партії регіонів і 13 позафракційних. Не голосували 116 народних депутатів, проти були 8, утримався 61 народний депутат.

«Спочатку опозиція допомогла регіоналам розглянути законопроект за скороченою процедурою, а потім підсобила і відсутністю своїх представників. Утрималися від голосування нардепи Москаль і Скосар, а ще шестеро нібито «були відсутні» на засіданні - Турчинов, один з найближчих сподвижників Яценюка Іванчук, депутати Дубовий, Лук\'янчук, Луценко, Оробець. Напевно, у них знайшлося заняття цікавіше, ніж інтереси якихось там пенсіонерів, - коментує народний депутат. - Опозиція не дала достатню кількість голосів тому, що її лідери не готові брати на себе відповідальність за соціальний і економічний добробут громадян України. Вони можуть лише розмірковувати про те, що пенсійний вік піднято не справедливо, а пенсія українців є неконкурентоспроможною. Фракція КПУ продемонструвала не тільки наміри, але й реальні кроки у скасуванні варварської реформи, яка ставить на коліна незахищені верстви населення. Адже Яценюк чудово знає, що потрібно зробити для скасування реформи. Чому тоді його фракція ховає голови в кущі саме тоді, коли потрібно діяти? Цікаво, як він збирається піднімати зарплати людям в умовах ринкової економіки, коли в нинішніх українських реаліях держава регулює економічну сферу та встановлює соціальні стандарти в бідній країні? Або ж як він зможе вплинути на підняття заробітних плат в стратегічно важливих для розвитку економіки галузях, які зараз монополізовані олігархами? Якщо Яценюк виступає за націоналізацію розкрадених колись державних підприємств, на чому наполягають комуністи, то нехай скаже про це прямо, а не завуальовано і нібито критикуючи владу. Зрозуміло, що за проведення таких змін в країні та скасування таких реформ, як пенсійна, опозиція не може голосувати, адже вони йдуть у Європу!

За підрахунками нардепа, опозиція не дала як мінімум 12 голосів, які могли б забезпечити скасування Пенсійної реформи. Оксана Калетник також підкреслила, що скасування Пенсійної реформи не підтримала група Порошенка - сам Петро Порошенко, Олександр Домбровський та Григорій Заболотний.

«Дуже хочеться побачити, як ці депутати, які також обрані в парламент від моєї рідної Вінниччини, будуть дивитися в очі своїх виборців і пояснювати, чому вони своєю мовчазною згодою продовжили період дії антинародної Пенсійної реформи, - продовжує Оксана Калетник. - Люди на зустрічах зі мною прямо за руки хапають і запитують, коли ж влада припинить знущатися над ними. Думаю, цим депутатам задають те саме питання. І коли депутати, які не голосували за скасування реформи, будуть ходити на ефіри, лити крокодилячі сльози про добробут співгромадян, про знедолений народ, нехай розкажуть, як вони лицемірно проігнорували реальну можливість змінити життя своїх виборців під час голосування за скасування Пенсійної реформи».



Переглядів: 813
Поширень: 0