Продовження позачергової сесії Вінницької обласної ради, яке розпочнеться о 14.00, відбудеться без представників фракції «Єдність» та депутатської групи «Совість України». Таке рішення прийняли їх члени з огляду на спроби дестабілізувати ситуацію в раді та в обласному центрі. Про це під час спільної прес-конференції повідомили голова «Єдності» Віктор Вікалюк та керівник депутатської групи «Совість України» Валерій Коровій. Останній розповів журналістам про провокації проти нього з боку певних кіл в обласній раді та заявив наступне:

- Я ніколи не претендував, не претендую і не буду претендувати на посаду голови Вінницької обласної ради. Сьогодні я працюю заступником міського голови Вінниці, відповідаю за абсолютно конкретний напрямок роботи, аби забезпечити життєдіяльність міста. І я пишаюсь тим, що я працюю в команді, яка робить усе, аби місто розвивалось. Я хочу зазначити, що заяви, які відучора почали звучати на вінницькому Майдані, а також пошук відьом та ворогів спрямовані в першу чергу на дестабілізацію ситуації. Але в ім`я тих, хто загинув в протистояннях у Києві, ми повинні не допустити цього.

У свою чергу Віктор Вікалюк зачитав спільну заяву «Єдності» та «Совісті України». У ній, зокрема, зазначено:

- Ми підтримуємо необхідність відставки голови обласної ради Сергія Татусяка. Сьогодні питання стоїть у виборі нового голови. І ми проти того, яким шляхом це питання намагаються вирішити представники фракції «Батьківщина» та деякі місцеві політики. Ми вважаємо, що вибраний ними шлях повністю повторює логіку «дерибана посад», яка мала місце у минулі часи. Протягом останніх трьох місяців люди боролися не просто за зміну одних політиків на інших, люди боролись за зміну системи.

З огляду на це депутати від «Совісті України» та «Єдності» запропонували представити на розгляд декількох кандидатів на посаду Голови обласної ради, при цьому громадськості має бути надана максимально повна інформація стосовно їхніх політичних позицій та професійного досвіту. У свою чергу кожен з кандидатів повинен представити своє бачення перспективи розвитку Вінниччини.

- Тільки після широкого обговорення цих моментів із громадськістю кандидатура може бути представлена у сесійну залу для голосування. І по кожному з кандидатів повинна бути також позиція вінницького Євромайдану та тих вінничан, які стояли на Євромайдані у Києві. Хочемо наголосити, що фракція «Єдність» та депутатська група «Совість України» готові голосувати за того, хто отримає підтримку, - йдеться у заяві.

За словами Валерія Коровія та Віктора Вікалюка, заяву підтримали усі 12 представників «Совісті України» та 12 з 14 представників «Єдності» (двоє утрималися). Для того, щоб обрати нового голову обласної ради, потрібно щонайменше 67 голосів. Але якщо голосування відбудеться сьогодні, це буде порушенням регламенту, адже у порядку денному сесії йдеться лише про відставку діючого голови, підкреслив Віктор Вікалюк.

Звернення фракції "Єдність" та депутатської групи "Совість України" Вінницької обласної ради до громади Вінниччини



Переглядів: 5311
Поширень: 0