Депутатам Вінницької обласної ради запропонували поділитися грошима з власних гаманців на придбання автомобілів для добровільних батальйонів сил АТО. Машини їм знадобляться безпосередньо у зоні бойових дій.

Ідею скинутись грошима запропонував позафракційний депутат Ради Олександр Яремчук під час засідання позачергової сесії 22 липня. За його підрахунками, якщо кожен зі 150-ти обранців облради пожертвує тисячею гривень, то бійцям можна буде придбати автомобіль «Нива», або й на два вистачить.

Голова облдержадміністрації Анатолій Олійник підтримував ініціативу депутата. У свою чергу, громадські активісти, які були присутні в залі, запропонували губернатору переглянути й автопарк ОДА, мовляв, і там також можна щось відшукати для добровольців у такий складний період.

У той же час деякі депутати без попередніх заяв уже за свій кошт купують військовим необхідні в бою речі.

Так, голова фермерського господарства з Теплицького району, позафракційний депутат  облради Володимир Токарчук на засіданні повідомив, що купив для вінничан-бійців АТО тепловізор та бінокль нічного бачення.

Загалом, спроби вплинути на депутатів «гривнею» допомогти українські армії здійснюються вже не вперше. Минулого тижня під час зірваного засідання сесії депутати скидалися у «скриньку» для придбання тепловізора, що коштує 40 тисяч гривень. Тоді назбирали 16 тисяч гривень.



Переглядів: 3537
Поширень: 0