Оперативники Одеського обласного управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків перекрили міжрегіональний канал постачання підконтрольних лікарських засобів на територію Одеської області, затримавши кількох фігурантів ланцюжка розповсюдження анаболиков через мережу Інтернет.

Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Одеській області.

Здійснюючи моніторинг, правоохоронці натрапили на веб-сайт, на якому для реалізації пропонувалися сильнодіючі лікарські засоби «нандролон» і «данабол». З метою встановлення осіб, причетних до збуту підконтрольних лікарських засобів, оперативниками була розроблена ціла спецоперація. Почалася копітка робота. Протягом лютого правоохоронці провели кілька закупівель сильнодіючого лікарського засобу «нандролон», під час яких затримали посередника - 36-річного одесита.

За даними фактами було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 та ч.2 ст. 321 (незаконне виробництво, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) КК України.

В ході подальших оперативних заходів був встановлений і організатор нелегального бізнесу. Ним виявився 27-річний житель Вінницької області. Використовуючи систему поштових відправлень, він організував поставки лікарського препарату.

Для затримання організатора правоохоронці виїхали до Вінниці. У відділенні пошти на «гарячому», під час відправлення чергових партій підконтрольних лікарських засобів і отриманні грошових коштів за товар, чоловік був затриманий.

У наркоділка вилучили сотню пігулок «метандієнон», 42 ампули препарату «нандролон», 12 підготовлених до відправлення пакетів з лікарськими засобами та гроші в сумі 3110 грн., 720 грн. з яких були отримані під час проведення останньої оперативної закупівлі в Одесі.

Відносно підозрюваного порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.321 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин). Ведеться слідство.

Вживаються заходи, спрямовані на встановлення каналу надходження лікарських препаратів до їх реалізаторам.



Переглядів: 3566
Поширень: 0