Вимірюючи світ18 жовтня - "Вимірюючи світ"
Рік: 2012
Країна: Германия
Студія: Lotus Film
Жанр: драма
Бюджет: 10 млн. євро
Прем’єра: 25.10.2012
Тривалість: 119 хв

Німеччина початок 18 століття. Аристократу Олександру фон Гумбольдту було з народження призначено насолоджуватися життям в родовому замку, виїжджати на світські раути і полювання. Але Олександр з дитинства мріяв про небезпечні подорожі. Синові бідняків Карлу Гаусу було з народження призначено повторити нелегку долю батьків. Але яскравий талант Карла допоміг йому вибратися з самого дна. Олександру було призначено стати видатним натуралістом, а Карлу - великим математиком. Доля рухала цих одержимих людей назустріч один одному до епохальної зустрічі...

Простые сложности Нико Фишера19 і 23 жовтняя - «Простые сложности Нико Фишера»

Рік: 2012
Країна: Германия
Студія: Schiwago Film
Жанр: драма, комедія
Прем’єра: 03.07.2012
Тривалість: 88 хв

 

Ніко вже під тридцять, його нещодавно вигнали з інституту. Він живе сьогоденням, не піклуючись про те, що опинився на узбіччі життя. Але в один прекрасний день його бездіяльність починає приносити неприємності.

Кохана дівчина його кидає, батько позбавляє фінансової допомоги, а психіатр підтверджує, що у нього "емоційний розлад".

Але Ніко хоче лише одного: випити чашечку кави.

Лоре20 жовтня - Військовий, драма «Лоре»

Рік: 2012
Країна: Великобритания, Германия, Австралия
Студія: Porchlight Films
Жанр: військовий, драма
Бюджет: 4 млн. євро
Прем’єра (у світі): 09.06.2012
Тривалість: 108 хв

Екранізація новели Рахель Зайфферт "Темна кімната". Весна 1945: Німеччина програла війну, визвольний хід союзників у повному розпалі. Коли американці заарештовують її батьків, високопоставлених нацистів, 15-річна Лора з молодшими братами і сестрами тікає з південної Німеччини на північ. Там вона планує знайти порятунок у своєї бабусі. Шлях через різні зони, окуповані союзниками, перетворюється у випробування голодом, холодом і постійною небезпекою. Одночасно Лора вперше стикається з правдою про звірячу жорстокість нацистів. Все це і ще й зустріч з біженцем - євреєм Томасом починає руйнувати міцно збудований світогляд переконаної націонал - соціалістки.

Ханна Арендт21 жовтня -  Біографічна драма «Ханна Арендт»

Рік: 2012
Країна: Франция, Германия
Студія: Heimatfilm
Жанр: біографічний, драма
Прем’єра (у світі): 11.09.2012
Тривалість: 113 хв

Погляд на життя знаменитої німецько-єврейської громадської діячки, філософа і політолога Ханни Арендт. У центрі сюжету - події всього трьох років її життя, 1961-1964 роки, коли кореспондент газети The New Yorker Арендт відправилася в Єрусалим висвітлювати процес над одним з організаторів Голокосту Адольфом Ейхманом.

 

 

Міст через Ібар22 жовтня - Мелодрама «Міст через Ібар»

Рік: 2012
Країна: Германия, Хорватия, Сербия
Студія: Maxima Film
Жанр: драма
Прем’єра (у світі): 03.07.2012
Тривалість: 88 хв

Зворушлива історія кохання в часи ненависті. Громадянська війна в Косово, 1999 рік. Молода вдова сербка Даніца закохується в албанського солдата з Косова, Раміза. Поранений в бою, він знаходить притулок в її домі, на сербському березі річки Ібар.