У пошуках укриття від негоди і злого пса, маленьке бездомне кошеня потрапляє в дивну компанію! Він знаходить дах у вельми дивному будинку, господарем якого є фокусник Лоренцо, що живе там зі своїми друзями звірками і магією... Магія в будинку всюди, зокрема у всіляких механізмах і іграшках, які стають друзями кошеняти Грома, як його прозвав господар будинку. Все було добре до того моменту, поки фокусник Лоренцо не потрапляє до лікарні і тепер дому загрожує продаж, на що налаштований його син. Кошеняті і його друзями, серед яких і буркотливі кролик і мишеня, які холодно відносяться до Грому, належить врятувати будинок, пройшовши цікавий квест, повний чарівництва і пригод.

Для Бена Стассена мультфільм став четвертою роботою в плані праці над повнометражними художніми стрічками. Примітно, що саме цей режисер випустив в 2008 році стрічку "Махнемо на Місяць", яка стала революційною в одніій зі сторін CGI техніки, пристосованої для фільмів у 3D форматі. Джеремі Дегрусон, другий режисер мультфільму, раніше виступав як художник і аніматор декількох фільмів Стассена, і "Кот-Грім і зачароване дім" став для нього дебютом в режисурі повнометражного кіно. Початковий варіант цього мультфільму виглядав як ролик в 12 хвилин, який був представлений у вигляді атракціону в бельгійському Парку жахів. Це був 4D кінотеатр, усередині якого було повна взаємодія з глядачем, включаючи водний пил, запахи і пр. "Кіт-Грім і зачароване дім" однак перейняв тільки множинні моменти 3D графіки, яких в мультфільмі дійсно багато.

Прототипом для Лоренцо послужив актор П\'єр Рішар, в чому зізнається сам Джеремі Дегрусон. За його словами, знімай вони фільм, то роль фокусника вони відразу б запропонували цьому вже легендарному французькому коміку. Композитором виступив Рамін Джаваді, який вже вкотре працює над скором для робіт Бена Стассі.