Що робити, коли твоє, здавалося б раніше безхмарне життя, перетвориться на сіре, нудне та сумне? Щось подібне сталося з фармацевтом Дагом Барнеа, людиною тихою і поступливою. Так було до зустрічі з дружиною одного з клієнтів, сексапільною красунею, з якою у героя зав\'язується несподіваний роман! З цього моменту у чоловіка справи йдуть вгору, як вдома, на роботі, так і в аматорському спорті. Але чи можна сказати, що такі метаморфози навколишнього життя приведуть Дага до такого ж красивого майбутнього, яке ніби як обіцяє бути тільки таким? Тому що коханка задумує щось нехороше, а саме вбивство, у чому їй повинен допомогти саме бідолаха фармацевт.

Як це не дивно, але для Девіда Посаментіра і Джоффа Мура "Хімія кохання" став першим повнометражним проектом. Мається на увазі наявність у стрічці такої кількості популярних американських акторів, де навіть другорядних персонажів грають Рей Ліота і Джейн Фонда. Під час кастингу на ролі головних героїв пробувалися Дженіфер Гарнер, роль якої в підсумку дісталася Олівії Уайлд, відомої ще як 13 ("Доктор Хауз"). А Джейн Фонда замінила іншу, не менш відому кандидатуру в особі Джуді Денч ("Шоколад", "Філомена"). Героя Сема Рокуелла повинен був виконати Джеремі Реннер, який відмовився від участі в проекті через щільність свого графіка, і Пол Радд.

Про можливий запуск проекту заговорили на початку весни 2010 року, тоді ж і був розрахунок на можливі кандидатури в особі Реннера і Пола Радда. Протягом довгого часу робота над виробництвом "Хімії кохання" буксувала. Зокрема виною простою були постійні заміни акторів провідних ролей. До зйомок Посаментіра і Мур приступили тільки в травні 2013 року. Фоном життя героїв послужило місто Аннаполіс, штат Меріленд. Оригінальна назва фільму англійською посилається до відомого слогану фармацевтичної компанії DuPont.