Всім відомі дванадцять подвигів Геркулеса це не єдине випробування, яке йому довелося пройти. Заробивши собі славу могутнього воїна, тепер же він поневіряється по землях Греції. Єдиною втіхою для напівбога стають війни, в яких він бере участь разом з шістьома своїми друзями. Їх сила і спритність, а так само героїчна слава самого Геркулеса не залишають байдужим короля Фракії Котіса, який просить їх вчити його військо. Однак, в підсумку виявляється, що наміри у царя досить божевільні і жадібні, адже він вирішує поневолити всю Грецію, а можливо навіть Олімп.

Фільм став одним з двох про сина Зевса і земної жінки, які були заплановані на 2014 рік. Другим, що вийшов трохи раніше, став "Геракл: Початок легенди" Ренні Харлін. В основу ж версії з Двейном Джонсоном ліг не просто міф і легенда, а конкретно графічна новела "Геркулес: Фракійські війни". Комікс був виданий у 2005 році, а автором виступив Стів Мур. Підготовка до фільму для актора була не з простих. За словами артиста, фізичне тренування для ролі Геркулеса було одним з найскладніших за його кар\'єру. Праця полягала в тому, що він цілих вісім місяців тягав залізо і всілякі снаряди. Крім того, Скала намагався увійти в роль не тільки фізично, а й духовно. Для цього він намагався кілька місяців вести досить аскетичний спосіб життя, навіть під час зйомок. Знімали фільм практично повністю в Угорщині, а саме в Бухаресті. Там робота над стрічкою велася шість місяць і була припинена в середині жовтня 2013 року.

Джон Херт вже не вперше грає в кінокартині, полотно якої розкриває якийсь міфічний сюжет. До цього його можна було побачити в творінні Тарсема Сінгха "Війна Богів: Безсмертні" (2011). Крім відомих акторів у "Геркулесі" засвітилася російська супермодель Ірина Шейк, для якої фільм став дебютною роллю.