В основі сюжету фільму лежить реальна історія, коли у Франції був звинувачений у згвалтуванні Домінік Стросс-Кан. Керуючи оборотом просто колосальних грошей, містер Деверо є дуже могутньою людиною свого часу. Його влада поширюється і впливає навіть на економіку деяких країн, при чому досить помітно. Тільки влада над долями інших в той же час не дозволяє французу приборкати свої власні вади. Мріючи про порятунок інших життів, Деверо руйнує своє власне. Приїхавши в Нью-Йорк і не впоравшись зі своїм сексуальним апетитом, чоловік стає учасником скандалу і навіть судового розгляду.

Справа навколо Домініка Стросс-Кана набрало обертів у 2011 році, коли його затримали в аеропорту з обвинуваченням у примушенні до сексу покоївки готелю, номер в якому він зняв під час візиту до Нью-Йорка. Зрозуміло, що такий яскравий сюжет вже готова історія для кіно. Однак, коли режисер Абель Феррера почав просувати ідею екранізації сценарію по даній події, він не отримав підтримки та фінансування від французьких телеканалів.

Про те, що знімається "Ласкаво просимо до Нью-Йорку" стало відомо в 2012 році, коли в мережу випадково просочився уривок. У травні 2013 це сталося знову, з вини оператора, який не хотів показувати широкій громадськості будь-які матеріали, що, однак, сталося. Готова стрічка увійшла в позаконкурсну програму міжнародного Каннського кінофестивалю в 2014 році. Під час кастингу, роль, зіграну Жаклін Біссет могла виконати Ізабель Аджані.

Після прем\'єрних показів у Франції, стрічка "Ласкаво просимо до Нью-Йорку" відразу ж надійшла на реалізацію шляхом продажу фільму через інтернет. Таким чином творці хотіли уникнути піратських версій фільму, точніше перемогти їх уже готовим доступом до фільму в хорошій якості, нехай і за невеликі гроші.